Once Upon a Time… (Der wie ris….)

HET PROGRAMMA IN FRYSLAN

Woensdag 18 mei – 19.30 u. Theater Sneek

Galaconcert Méér Muziek in de Klas en de Meispelen
1. Us liet mei in ferhaal – Optredens van Friese scholen
2. Once Upon a Time…(Der wie Ris…) meertalig muziektheater
Voorprogramma (18.00 u.): meet and greet convenantpartners Méér Muziek in de Klas – Lokaal Fryslân


Op donderdag 20 september 2018 werd het convenant Méér Muziek in de Klas – lokaal Fryslân, in aanwezigheid van HM koningin Máxima,door meer dan 80 partners ondertekend. Eén van de beloftes uit het convenant is het organiseren van de Meispelen, een jaarlijkse Friese cultuurdag voor de basisscholen. Na twee keer uitstel wegens corona kan deze dag nu eindelijk plaatsvinden op vrijdag 20 mei! Scholen laten door optredens en exposities zien en horen wat ze in huis hebben. In dezelfde week, op woensdagavond 18 mei, organiseert Méér Muziek in de Klas – Lokaal Fryslân dit galaconcert in Theater Sneek. Het verbindende jaarthema Us liet mei in Ferhaal voor de scholenis ook het centrale thema van het galaconcert. 

In het eerste deel van het avondprogramma zijn er optredens van jonge, talentvolle scholieren rondom het thema Us liet mei in Ferhaal. Het wordt een bijzondere avond voor jong en oud, met presentaties van schoolkoren- en orkesten en optredens van Friese ambassadeurs! Ook is er een kleine sneakpreview van de Meispelen met filmpjes van de voorbereidingen op scholen.

Het programma heeft als hoofdmenu onze meertalige versie van de vertelvoorstelling Once upon a time…(Der wie Ris, Er was Iens, Der was Ains), van de Belgische componist Jan Van der Roost. Bekende streektaalliefhebbers en artiesten vertellen in hun eigen streektaal. Ze promoten hiermee de eigenheid van onze regio. De voorstelling wordt uitgevoerd door een groot harmonieorkest, een jongerenkoor, zangsolisten en acteurs. Bezoekers worden meegenomen in muzikale vertellingen rondom vier wereldberoemde sprookjes van de gebroeders Grimm. De Gouden Sleutel, Roodkapje, Repelsteeltje en Doornroosje vormen de rode draad in Van der Roosts meesterwerk dat ook nog in Groningen (22 mei – Martiniplaza) wordt uitgevoerd.

Kaarten voor de voorstelling kunt u hier bestellen.

Voorprogramma: vanaf 18.00 u. organiseert Méér Muziek in de Klas – Lokaal Fryslân een ‘Meet & greet’ voor convenantpartners, onderwijsvertegenwoordigers en leden van de cast. Het wordt een inspirerende bijeenkomst waarin de ontwikkelingen in het onderwijs worden besproken en de positieve opbrengsten in het kunst- en cultuuronderwijs worden gevierd. Thema van de bijeenkomst: wat laten de kinderen zien?
Meer info en opgave via: https://meermuziekindeklas.frl/meispelen mailen kan ook: meermuziekindeklas@keunstwurk.nl